Reus va acollir la Jornada: En marxa contra la Fragilitat

La plaça del Mercadal de Reus va acollir, dissabte 9 de novembre entre les 10 i les 14 h, la Jornada “en marxa contra la Fragilitat”, organitzada per la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia i l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus per donar a conèixer què és la fragilitat, quines conseqüències té per a la salut de les persones que la pateixen i com cal actuar per prevenir-la i tractar-la.

Hi havia cinc taules adreçades a persones de més de 65 anys on es van oferir 170 valoracions relacionades amb aquesta dolença distribuïdes en:

  • La funció física, la mobilitat i l’activitat física
  • La funció cognitiva, la memòria i l’estat d’ànim
  • La nutrició i l’alimentació
  • El suport i les relacions socials
  • El correcte ús dels medicaments

A partir dels resultats obtinguts, professionals de diferents disciplines (geriatria, infermeria,fisioteràpia, nutrició, farmàcia, psicologia…) els van donar consells de com combatre la fragilitat i afavorir un envelliment saludable.

Durant la jornada paral·lelament es feien demostracions de diferents activitats per estimular l’exercici físic entre les persones grans i també es va gaudir d’un esmorzar saludable elaborat amb productes de proximitat.

La fragilitat és un estat de risc que predisposa a patir pèrdua d’autonomia i discapacitat i que pot afectar a una de cada deu persones grans. Malgrat aquesta alta prevalença en molts casos no està diagnosticat, ja que afecta persones que aparentment estan sanes i mantenen una certa autonomia en la vida diària.