Presentació

La Generalitat de Catalunya, a través del departament de Salut i del Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de Reus van fer realitat, el 2010, el nou Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Les obres de construcció es van iniciar el 2006 i van finalitzar quatre anys més tard.

El trasllat de serveis es va fer progressivament i va durar des del mes d’octubre de 2010, amb l’obertura de Consultes Externes, fins al 19 de desembre del mateix any, amb el trasllat dels pacients hospitalitzats amb l’organització d’un important dispositiu que es va desenvolupar sense incidències.

El centre, de 92.000 metres quadrats, disposa de l’expertesa professional i de la dotació tecnològica necessàries per donar el millor servei a cada usuari. Així, està preparat per ser referència en especialitats com Oncologia, Cirurgia Bariàtrica, Cirurgia Plàstica i Reparadora, Medicina Vascular o Cirurgia Toràcica, tot tenint molt present la seva vocació universitària.

Per això la nova Facultat de Medicina es construirà a tocar de l’Hospital que actualment acull una important unitat docent amb capacitat per a 600 estudiants.

Des del juny del 2020 l’Hospital forma part de l’Entitat de Dret Públic (EDP) Salut Sant Joan de Reus – Baix Camp.