Llibres escrits per dones als punts de leCtURA amb motiu del Dia Internacional de la Dona

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, s’adhereix als actes reivindicatius amb motiu del Dia Internacional de la Dona i durant el mes de març tots els llibres dels punts de leCtURA estaran escrits per dones per donar visibilitat al conjunt d’escriptores de tots els temps. Concretament, s’han distribuït 300 llibres entre els dos punts leCtURA que hi ha a la rambla i a la sala d’espera d’Hospital de Dia d’Oncologia i Radioteràpia.

El projecte leCtURA va néixer el 2018 amb l’objectiu de facilitar als pacients i als seus acompanyants llibres per llegir durant la seva estada al centre, i és un dels espais d’intercanvi que promou l’Ajuntament de Reus a diferents indrets de la ciutat. Inspirat en el concepte Passallibres (BookCrossing) està basat en compartir llibres, llegir-los i deixar-los anar perquè viatgin per tot el món.

D’altra banda, l’Hospital reprèn les activitats obertes a la població interrompudes per la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Concretament, durant aquest mes de març tindran lloc les activitats següents:

  • 10 i 24 de març a les 12 h: xerrada per conèixer l’Hospital on ha de néixer el teu nadó. Adreçada a futures mares i pares. (Format virtual).
  • 17 de març, Dia Mundial de Delírium: jornada informativa a càrrec del Servei de Geriatria i Cures Pal·liatives.
  • 19 de març a la rambla del centre: exposició “10 anys de Formació Especialitzada”, amb motiu dels primers 10 anys de l’Hospital nou.
  • 21 de març, Dia Mundial de la Poesia: poemes llegits via telefònica per voluntaris adreçats a les persones ingressades.
  • 22 de març a les 12 h al punt de leCtURA de la rambla: donació de contes “Institut Pere Mata, una porta oberta a la ciència” i “El barato i les sabatilles màgiques” de Monika Escuer Ros.
  • 31 de març, exposició Dia Mundial del Càncer de Còlon”.