L’Hospital participa a la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional

El vestíbul de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull diversos plafons informatius amb motiu de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional, que se celebra del 7 al 13 de febrer, amb l’accent posat en l’Harmonia Interconfessional entre totes les religions, confessions i creences, i la important dimensió que constitueix la comprensió i el diàleg entre religions per a la cultura de la pau, segons l’ONU.

Aquesta setmana posa de relleu la necessitat que les diferents confessions i religions dialoguin perquè hi hagi una més gran comprensió mútua. La cooperació entre les persones i els imperatius morals de totes les religions, conviccions i creences, inclouen la pau, la tolerància i la comprensió mútua.

A la capital del Baix Camp hi ha un gran ventall de confessions: catòliques, evangèliques, islamistes, testimonis de Jehovà, budistes, hinduistes, sikhistes…, entre d’altres. En total, a Reus, hi ha 17 esglésies i centres de culte catòlic, 3 mesquites, 12 esglésies i centres de culte evangèlics i 1 centre budista.

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus vol donar visibilitat a aquelles religions i creences que hi ha a la ciutat de Reus i les que tenen relació amb el centre de forma habitual. Per aquest motiu, disposa d’una sala multiconfessional on les persones poden tenir els seus moments de recolliment i reflexió.

Consulta els plafons informatius de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional aquí (PDF):