La regidoria de Salut aborda la prevenció de la sida a través d’una nova comissió de treball

La regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus impulsa la posada en marxa de la comissió pel virus d’immunodeficiència humana (VIH) i les infeccions de transmissió sexual (ITS) en un format renovat respecte de l’antiga comissió de treball de la sida que entre els anys 2005 i 2015 va tractar aquestes malalties. Aquesta reestructuració i represa de la comissió, que passa a anomenar-se CoRe i incorpora una orientació multidisciplinària, s’ha plantejat davant el repunt que s’ha viscut en els darrers anys en el nombre d’infeccions de transmissió sexual.

Font:reusdigital.cat

L’Ajuntament es fa ressò d’aquesta manera de les indicacions que marca el pla de salut de Reus i també segueix les directrius del Programa de prevenció, control i atenció al VIH, les ITS i les hepatitis víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya 2016/ 2020, per poder aplicar-lo al municipi. La nova comissió és un instrument ambiciós que vol aprofitar el coneixement i experiència d’un gran nombre d’actors per fomentar la prevenció davant les malalties infeccioses de transmissió sexual.

Els integrants són l’Ajuntament de Reus (salut pública, serveis socials, joventut i igualtat), el Servei de vigilància epidemiològica i salut pública de la Generalitat de Catalunya, Medicina interna de l’Hospital universitari Sant Joan de Reus, el Servei d’addiccions i salut mental de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva), el col·legi oficial de farmacèutics de Tarragona, ARSU (Associació Reus Som Útils), H2O (Col·lectiu de LGTBI), Creu roja (Programa de VIH-sida), i la Fundació privada AEC GRIS.

El contingut complet d’aquesta informació es pot consultar a l’enllaç següent:  http://reusdigital.cat/noticies/reus/la-regidoria-de-salut-aborda-la-prevencio-de-la-sida-traves-duna-nova-comissio-de