La cafeteria de l’Hospital Sant Joan rep l’acreditació AMED per la promoció de la dieta mediterrània

La cafeteria de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha rebut l’acreditació de qualitat AMED pel seu foment d’una oferta alimentària saludable.

AMED és un projecte liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració i que identifica i acredita els establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu per als seus usuaris, a més de disposar d’unes correctes condicions higienicosanitàries. A partir d’una revisió dels menús i una adaptació als criteris proposats, es garanteix una oferta gastronòmica que es basa en l’ús de l’oli d’oliva, l’abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres i la inclusió de productes integrals. La cafeteria i els àpats que consumeixen els pacients de l’hospital compleixen aquests requisits i, per tant, reben l’acreditació AMED.

La cafeteria de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, amb aquesta acreditació, ofereix en els menús diaris una oferta gastronòmica càrdio saludable amb opcions de verdura, hortalisses, tubercles, pastes o llegums com a primers plats i segons plats amb peix, carns magres o ou i guarnicions de verdura o pasta a més de postres entre les quals es pot escollir fruita fresca de temporada i làctics desnatats. Tot això amb l’afany de donar una alimentació saludable als usuaris.

Els establiments acreditats amb aquesta certificació ofereixen als seus clients la garantia de saber que en les preparacions culinàries s’utilitza oli d’oliva que afavoreix la reducció dels índex de colesterol en sang. Aquest 2017 el servei de Salut Pública del Camp de Tarragona ha fet entrega de l’acreditació a l’empresa de restauració Boris 45, S.A. que gestiona la cafeteria de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.