Aviat seré mare/pare

Donar a llum és una experiència personal única que tota dona viu amb intensitat.

El principi bàsic del nostre centre és oferir una atenció al part centrada en les necessitats de la dona i de la parella/acompanyant amb la possibilitat de decidir el màxim nombre d’aspectes d’acord a les seves preferències, que vindran donades per les seves concepcions ètiques, culturals, socials i familiars.

La informació és una peça clau per ajudar la dona i la parella/acompanyant a viure d’una manera més tranquil·la el moment del part.

Durant l’embaràs els professionals que us atenen us donaran les informacions necessàries per tal que prengueu decisions informades.

 

COVID 19: Informació per a mares gestants

En aquest enllaç hi trobareu informació elaborada pel Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital

CONSELLS PER A L’ARRIBADA DEL MOMENT DEL PART
 Consells i recomanacions per a després del part
 
Espai d’alletament

L’assistència en l’ambient hospitalari, com a pacient o acompanyant, fa que ladinàmica familiar es vegi alterada, per això, l’espai d’alletament us vol facilitar l’estada al nostre centre amb confort i benestar.

L’espai d’alletament es troba a la planta baixa, zona E (color taronja), amb l’objectiu d’oferir un lloc on les mares i els pares pugueu alimentar els vostres fills i filles amb intimitat i comoditat.

  • Està dotat de butaques ergonòmiques i canviador per a nadons.
  • Obert al públic les 24 hores.
  • Si necessiteu microones, en trobareu un d’ús públic a la mateixa planta, a l’espai de la cafeteria.
  • També trobareu canviador per a nadons als lavabos de la planta baixa, als d’homes i dones.

Descarregueu el full informatiu de l’espai d’alletament aquí.

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia ofereix:

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus organitza diverses xerrades informatives adreçades a futures mares i pares, d’assistència lliure i gratuïta. Aquestes activitats s’aniran repetint al llarg de l’any, els dimecres a les 12 h, (en format en línia).

  • Xerrada informativa per conèixer l’Hospital on ha de néixer el teu nadó: L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ofereix una xerrada informativa (en grup) per conèixer l’Hospital, durant la qual es fa un “recorregut audiovisual” pels diferents espais: consultes externes, sales de parts, habitacions de maternitat, etc., i també es dóna informació de les diferents fases del procés del part i puerperi amb suport audiovisual. L’objectiu és donar a conèixer la manera de treballar, els professionals implicats, els circuits habituals, el pla de part, etc., i poder aclarir dubtes.

– Descarregar el díptic de les xerrades per conèixer l’Hospital
– Consultar les dates de les xerrades

  • Xerrada d’alletament matern. Dirigida a embarassades i mares lactants (pendent de fixar nova data): La llet materna és l’aliment més adequat i complet que una mare pot oferir al seu nadó. Durant el procés d’adaptació al pit, així com durant tota la lactància poden sorgir inconvenients o, senzillament, preguntes que has de fer a les persones més properes i fidedignes. Aquestes persones som nosaltres, els professionals sanitaris dels hospitals, centres de salut, grups de suport… No estàs sola. Vine i t’ajudarem a resoldre tots els dubtes.

– Descarregar el díptic de les xerrades d’alletament matern
– Consultar les dates de les xerrades 
– Tríptic de l’alletament matern (català) 
– Tríptico de la lactancia materna (castellano)

 
  • Xerrada de puericultura. Consells per a l’arribada a casa (pendent de fixar nova data): El naixement d’un fill és un dels moments més importants per a qualsevol dona, ja que l’experiència de ser mare és única en la seva vida i en la vida de la persona que està al seu costat. Al mateix temps, genera dubtes i preguntes pel que fa a la cura del nadó, per aquest motiu l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus us ofereix xerrades sobre puericultura del nadó a mares i pares amb l’objectiu de donar-vos una sèrie de recomanacions que us facin sentir més segurs en la cura del nadó i pugueu resoldre els dubtes abans de l’arribada a casa.

– Descarregar la guia de consells de puericultura (català)
– Descarregar la guia de consells de puericultura (castellà)
– Consultar les dates de les xerrades

Per demanar hora pots trucar al telèfon 977 321 273 o enviar un missatge electrònic a lactanciamaterna@hospitalsantjoan.cat

També oferim la resolució de consultes d’alletament matern per mitjà del correu electrònic: lactanciamaterna@hospitalsantjoan.cat

(Et contestarem per correu o per via telefònica, si ens poses el número de telèfon, de dilluns a divendres de 8 a 15 h.)

L’objectiu d’aquest document és que tingueu l’oportunitat d’expressar les vostres preferències i necessitats en l’atenció que rebreu quan existeixin alternatives igual d’eficaces i segures.

– Descarregar el Pla de naixement (català)
– Descargar el Plan de nacimiento (castellano)