Alumnes de l’Institut Josep Tapiró fan activitats a l’Hospital per mostrar els perjudicis del tabac per a la salut

Alumnes de quart d’ESO de l’Institut Josep Tapiró de Reus han realitzat avui diverses activitats a l’Hospital per sensibilitzar la població dels perjudicis que el tabac té per a la salut. Així per exemple, han fet un caminet amb fletxes i fulls de paper a l’entrada principal amb informació sobre els beneficis de deixar de fumar, han instal·lat taules informatives a la rambla del centre i un cendrer-pulmó on deixar burilles. Així mateix, a l’exterior del recinte hospitalari han repartit paquets de tabac amb sorpresa i han intercanviat cigarretes per caramels.

Des de l’Hospital volem agrair als alumnes i a tot el personal docent del centre, la seva col·laboració i implicació en l’organització d’un Dia Mundial Sense Tabac molt especial. 

El tabac una amenaça per al medi ambient

El Dia Mundial Sense Tabac està impulsat per l’Organització Mundial de la Salut i amb el lema d’enguany “el tabac una amenaça per al medi ambient” es vol conscienciar la població sobre l’impacte ambiental del tabac. El cultiu de tabac, la producció de cigarretes i la generació de residus contaminants com els filtres i les burilles de cigarretes, o els cartutxos i les bateries de les cigarretes electròniques, tenen un impacte molt negatiu sobre el medi ambient.

Tal com recorda el departament de Salut “s’estima que a Catalunya cada any moren gairebé 10.000 persones per malalties ocasionades pel consum de tabac o l’exposició al fum ambiental”. Així mateix, entre les dades de l’impacte mediambiental del tabac a Catalunya, destaca el fet que, per poder fabricar les més de 8.000 milions de cigarretes venudes al nostre país l’any passat, es van haver de talar 28 milions d’arbres a tot el món.