Mesures preventives per a la seguretat de tothom: circulació de pacients i usuaris a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Donada la situació epidemiològica actual, és molt important respectar totes les mesures de seguretat establertes a l’Hospital. A partir de dilluns, 6 de desembre a les habitacions de les àrees NO COVID-19 es permet l’entrada d’UN sol acompanyant (sempre el mateix) de 13 a 14 h i de 19 a 20 h. per pacient ingressat.

A les habitacions i àrees de pacients COVID-19, es permet UN acompanyant (sempre el mateix) de 14.30 a 15.30 h, sempre amb l’autorització de l’equip assistencial, i també el confinament amb el pacient. Continua llegint «Mesures preventives per a la seguretat de tothom: circulació de pacients i usuaris a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus»

Dies internacionals de les Persones amb disCapacitat i del Voluntariat

Amb motiu del Dia Mundial de les persones amb disCapacitat la rambla de l’Hospital acull una exposició on es poden veure dibuixos provinents d’alumnes escoles de Reus: CPEE Alba, Col·legi Ntra. Sra. del Mar i CEE Font del Lleó. Des de 1992, cada 3 de desembre se celebra mundialment el Dia Internacional de les Persones amb discapacitats. Continua llegint «Dies internacionals de les Persones amb disCapacitat i del Voluntariat»

El Dr. Vicenç Pascual, neurofisiòleg clínic, premi Emprèn 2021

La creació d’un electrode avançat per a nounats per a enregistraments electroencefalogràfics per part de “CUPteam”, grup del qual forma part el Dr. Vicenç Pascual, neurofisiòleg clínic de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, ha estat guardonat amb un dels Premis Emprèn 2021 de la Diputació de Tarragona, que es van lliurar ahir dijous al nou Centre d’Innovació i Formació de la Boca de la Mina de la Diputació a Reus. Continua llegint «El Dr. Vicenç Pascual, neurofisiòleg clínic, premi Emprèn 2021»

L’Hospital acull una activitat formativa per a la millora de la detecció i abordatge de la violència masclista des dels serveis de salut

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona (dijous, 25 de novembre), l’auditori de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull avui una activitat per a la millora de la detecció i abordatge de la violència masclista des dels serveis de salut.

Continua llegint «L’Hospital acull una activitat formativa per a la millora de la detecció i abordatge de la violència masclista des dels serveis de salut»

Panells informatius sobre l’ús prudent dels antibiòtics

Coincidint amb l’European Antibiotic Awareness Day  el vestíbul de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull uns panells informatius sobre l’ús dels antibiòtics. Amb el lema “Dia Europeu de l’Ús Prudent dels antibiòtics”, es vol recordar a la ciutadania que són una excel·lent arma terapèutica, però que mal utilitzats comporten conseqüències negatives, tant per a la salut individual com per a la salut pública. Continua llegint «Panells informatius sobre l’ús prudent dels antibiòtics»

Dies Mundials de la Prematuritat i de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica

Avui, dimecres 17 de novembre es commemora els dies mundials de la Prematuritat i de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica.
 
Amb motiu del Dia Mundial de la Prematuritat i amb el suport de l’Associació de Prematurs de Catalunya “Som Prematurs”, la rambla de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull diversos plafons i una taula informativa per donar visibilitat a un problema que cada any afecta a mig milió de famílies.

Continua llegint «Dies Mundials de la Prematuritat i de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica»

L’Hospital commemora el Dia Mundial de la Diabetis

 
Amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis (14 de novembre), la rambla de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull diversos plafons informatius per tal de conscienciar la població sobre aquesta malaltia, que no para d’augmentar. A Catalunya, el nombre estimat de persones amb diabetis està al voltant dels 560.000 casos i cada any es registren entre 270 i 290 nous casos de diabetis mellitus tipus 1 en menors de 30 anys. La diabetis és una malaltia crònica que afecta no només al pacient, sinó a les persones que l’envolten com ara la família i amics; però també docents i companys de feina, entre d’altres col·lectius.

Continua llegint «L’Hospital commemora el Dia Mundial de la Diabetis»

L’Hospital commemora el Dia Internacional de la Radiologia

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, la rambla de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull una taula informativa per tal de donar a conèixer com aquesta especialitat contribueix a la millora de la salut dels pacients, així com també la tasca que desenvolupen els seus professionals. Actualment, a través de la radiologia podem diagnosticar fractures, observar l’evolució i el desenvolupament del fetus, diagnosticar malalties del cervell i, en general, visualitzar qualsevol part del cos. Continua llegint «L’Hospital commemora el Dia Internacional de la Radiologia»