Relacionen el consum habitual de iogurt descremat amb la reducció del risc d’aparició de cataractes

Font: diaridigital.urv.cat

En l’estudi s’ha fet el seguiment de 5.860 participants adults amb alt risc cardiovascular durant més de cinc anys. S’han documentat el nombre de cataractes i s’ha relacionat amb el consum de diferents tipus de lactis

Investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili i de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, en col·laboració amb altres grups de recerca de l’estudi PREDIMED, han avaluat la relació entre el consum de làctics i el risc d’aparició de cataractes. Les cataractes no tractades són una de les principals causes de ceguera al món, una patologia oftalmològica altament associada amb l’envelliment, però també té altres factors que predisposen a un major risc com són la diabetis, l’obesitat i l’hàbit tabàquic. Alguns factors dietètics també poden afectar la formació de cataractes.

El contingut complet d’aquesta informació es pot consultar a l’enllaç següent:  http://diaridigital.urv.cat/relacionen-el-consum-habitual-de-iogurt-descremat-amb-la-reduccio-del-risc-daparicio-de-cataractes/