Carbajo: “No podem parlar de síndrome postvacacional”

Font: http://www.canalreustv.cat

La fi de les vacances i, per tant, la tornada a la feina va molt lligat amb la famosa síndrome postvacacional. Un terme que, popularment, ha servit per designar un estat d’ànim depressiu durant els primers dies de tornada a la rutina. No obstant això, són molts els especialistes que alerten dels riscos de medicalitzar el que consideren una actitud normal.

Amb la tornada a la feina, la síndrome postvacacional es fa més evident. Un estat d’ànim depressiu que acostumen a tenir la majoria de treballadors, quan tornen de les vacances. No obstant això, són diversos els psicòlegs que sostenen que no es pot medicalitzar aquest estat emocional com si fos una depressió.

“Si has tingut una depressió alguna vegada, mai frivolitzaràs amb aquest terme”, denuncia la psicòloga del Centre MQ i membre del COPC Tarragona, Gentzane Carbajo. “Tenir una depressió és un quadre clínic seriós. Tornar de vacances i incorporar-te a la feina no ho és”, afegeix Carbajo.

El contingut complet d’aquesta informació es pot consultar a l’enllaç següent: http://www.canalreustv.cat/noticies/carbajo-no-podem-parlar-sindrome-postvacacional