Alumnes de l’Institut Cal·lípolis coneixen la recerca que es fa a l’Hospital i a l’Institut Pere Virgili de la mà de la Marató de TV3

Una trentena d’estudiants de l’Institut Cal·lípolis de Tarragona han pogut visitar les instal·lacions de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus (HUSJR) i el Centre de Ciències Òmiques (COS) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i conèixer de primera mà la recerca que es fa amb el suport de la Marató de TV3.

Concretament s’ha explicat com s’està desenvolupant el projecte titulat “Impacte del metabolisme energètic en las modificacions epigenètiques derivades de la combinació de diabetis i obesitat”, finançat per la Marató de TV3 i liderat pel Dr. Jorge Joven, Metge de l’Hospital i investigador responsable de la Unitat de Recerca Biomèdica de l’IISPV i compta amb la col·laboració del Dr. Daniel del Castillo, Metge de l’Hospital i investigador responsable del Grup de Recerca en Cirurgia de l’Obesitat i Metabòlica de l’IISPV.

El Dr. Mateu Huguet, Director-gerent de l’Hospital Sant Joan i Dr. Joan Vendrell, director de l’IISPV, ha donat la benvinguda als assistents i han destacat la importància de l’assistència i fer la recerca d’excel·lència i qualitat.

Els estudiants han pogut recórrer, acompanyats dels doctors Daniel del Castillo, Fàtima Sabench i Alicia Molina, ambdues metgesses del servei de cirurgia bariàtrica de l’Hospital i investigadores, diverses dependències del centre sanitari. També han visitat també el Centre de Ciències Òmiques guiats amb les explicacions dels doctors Anna Hernández i Salvador Fernández, ambdós investigadors col·laboradors de la Unitat de Recerca Biomèdica de l’IISPV.

Els assistents han pogut veure d’a prop les diferents àrees de les institucions científiques on treballen els investigadors premiats per La Marató. És una bona oportunitat per comprovar la feina que s’està fent i per donar suport als investigadors que hi treballen.